Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 7 adviezen
PERSONEEL
Bedrijfshulpverlener bij MKB met personeel bijgeschoold?
Zoals u weet, moet ieder bedrijf met personeel een bedrijfshulpverlener hebben of mag de ondernemer deze taak zelf op zich nemen. Maar voor de geldigheid van dit bhv-certificaat moet deze wel op herhaling. Wat als dit door corona niet kan? Meer...
PERSONEEL
Wat als uw kok de coronaregels aan zijn laars lapt?
Als restaurateur doet u er alles aan om dat kleine beetje dat u nog mag, zo veilig mogelijk te doen. U heeft uw medewerkers dan ook heldere corona-instructies gegeven. Gelden deze ook buiten het werk? En als zij dat niet doen? Meer...
PERSONEEL
Voorkom uitglijder, anders pakt bedrijfsongeval duur uit
U heeft een wettelijke zorgplicht om te voorkomen dat uw werknemer schade lijdt in de uitoefening van zijn werk. Maar uiteindelijk blijkt het in de praktijk hoe het uitpakt als die zorgplicht wordt geschonden. Hoe oordeelde de rechter onlangs? Meer...
ARBOWET
Horeca-apparatuur al periodiek gecheckt?
In de horeca wordt er veel met elektrische apparatuur gewerkt: van snijmachine, espressomachine en vaatwasser tot aan het tosti-apparaat en de staafmixer toe. Wist u dat u dergelijke elektra periodiek moet laten keuren volgens de wet? Meer...
RECHT
Nooit meer gebak?
Onlangs was er veel ophef over de aansprakelijkheid van een werkgever voor schade van een personeelslid dat op het werk uitgleed over een stuk gebak. Nooit meer gebak of valt het mee? Hoe dekt u zich in tegen schadeclaims? Meer...