Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

ZIEKE WERKNEMER

Transitievergoeding met compensatie na twee jaar ziekte?

Uw besluit staat vast, u wilt het contract met uw twee jaar zieke werknemer beëindigen. Vanaf 1 april 2020 komt u in aanmerking voor compensatie van de te betalen transitievergoeding door het UWV. Zelfs met terugwerkende kracht ... Meer...

ZIEKE WERKNEMER

“Chef, ik moet van de arts de zon in ...”

Stel, uw zieke kok appt u doodleuk dat hij van de arts aan de Spaanse Costa moet herstellen van het ziek-zijn. Moet u dat pikken? Wat zei de rechter? Meer...

PERSONEEL

Kok in de kreukels, en uw schade dan?

In de wet is de mogelijkheid voor de werkgever opgenomen om verhaal te halen op een derde partij als deze verantwoordelijk is voor de arbeidsongeschiktheid van uw werknemer. Weet u hoe dit zogenaamde ‘regresrecht’ werkt? Meer...

PERSONEEL

Sollicitant verzwijgt ziekte, wat nu?

Stel, u heeft onlangs een serveerster aangenomen. Na de drukke feestdagen meldt zij zich ziek. Wat blijkt, zij kan geen dienblad dragen vanwege langdurige nek- en rugklachten. Zij heeft dit tijdens de sollicitatie verzwegen. Wat nu? Meer...

PERSONEEL

Is mediation vrijwillig bij een arbeidsconflict?

De arboarts stelt, nadat uw serveerster zich ziek heeft gemeld wegens een conflict op het werk, mediation voor. Kunt u of uw werknemer dit weigeren? Wat zijn de consequenties? Meer...

PERSONEEL

Wat mag u vragen bij een ziekmelding?

Dat een werknemer zich ziek meldt, is niet alleen vervelend voor hemzelf maar ook voor u. Tenslotte moet het werk doorgaan en ziet u uw werknemer het liefst zo snel mogelijk terug op de werkvloer. Hoe gaat u om met een ziekmelding? Meer...

PERSONEEL

Uw werknemer is ziek, maar werkt wel bij een ander?

Stel, uw serveerster heeft zich bij u ziek gemeld. U vermoedt dat zij tijdens haar ziekte toch werkzaam is in dat studentencafé. Zoiets kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Hoe voorkomt u zoiets? Meer...

PERSONEEL

Twee jaar zorgen voor zieke kok?

Dat u van de wetgever als ‘poortwachter’ naar de WIA/WGA moet optreden, weet u wel. Maar wist u ook dat op dit moment steeds meer horecawerkgevers te maken krijgen met een loonsanctie? Hoe voorkomt u dit voor uw zaak? Meer...

RECHT

Uw dure kok valt uit door schuld van een ander?

Stel, uw kok is niet alleen het visiteplaatje van uw zaak, maar ook tevens de duurste kracht. Na een verkeersongeval of een knokpartij valt hij uit. Wat nu als dat gebeurt door de schuld van een ander, wat dan met úw schade? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

Ziek, beter, ziek: wat een gedoe zeg!

Uw kelner is hersteld verklaard, maar meldt zich kort daarna weer ziek. Moet u die ziekmelding serieus nemen of moet hij gewoon komen werken? Meer...

Geactualiseerd op: 06.05.2024

Meer van Indicator

indicator