Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
PERSONEEL
Personeelsuitje, hoe verwerkt u dat voor de loonheffing?
Veel werkgevers organiseren jaarlijks een personeelsuitje voor hun werknemers. Een veelgestelde vraag is hoe dit in de loonadministratie verwerkt moet worden. Moeten u of uw werknemers hierover belasting betalen? Waar moet u op letten? Meer...
PERSONEEL
Kerstpakketten bestellen, waar moet u op letten?
Een kerstpakket of een ander eindejaarsgeschenk is een goede manier om uw medewerkers te bedanken voor een jaar hard werken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat dit enorm wordt gewaardeerd. Hoe pakt u dit fiscaal slim aan? Meer...
OMZET
Haal meer omzet uit uw offertes
Na de zomer breekt weer de tijd aan voor een bedrijfsfeest, een bruiloft of een familiefeest. Hoe maakt u dan een offerte die scoort op alle fronten? Meer...
EVENEMENTEN
Meedoen aan braderie of feest?
Stel, u neemt als horecaondernemer deel aan een zomerfeest op uw plein. Samen de kosten, samen de winst. Maar waar moet u zelf aan denken? Meer...
PERSONEEL
Een culinair dankjewel, ook fiscaal?
Stel, u wilt uw zomerhulp of uw jubilaris bij het uit dienst treden bedanken met een etentje. Hoe zorgt u ervoor dat de fiscus niet ook een vorkje meeprikt? Meer...
WINSTAFTREK
Gemengde kosten bestaan ook in de horeca
De aftrek van de kosten van voedsel, drank en genotmiddelen is in principe beperkt tot 73,5%. Geldt dat ook voor de horeca? En voor de maaltijden die u uw personeel voorzet? Hoe doet u het goed en voorkomt u discussie met de fiscus? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Personeelsverbruik, wat met de fiscale dorst?
Uw personeel eet en drinkt tijdens werktijd op uw kosten. U doet daar niet moeilijk over: waar hard gewerkt wordt moet dat kunnen, vindt u. Maar hoe zit dat fiscaal? Profiteert de fiscus van uw gastvrije werkgeverschap? Meer...
PERSONEEL - LOONHEFFING
Een broodje aap is géén loon ...
Als horecabedrijf krijgen uw werknemers uiteraard wel eens een drankje of een maaltijd. Het verhaal doet de ronde dat een dergelijk drankje of een dergelijke maaltijd altijd loon is. Is dat waar of een broodje aap? Meer...
PERSONEEL
We konden deze zomer op je rekenen, bedankt …
Het is hard werken in de horeca, daar weet u alles van. Als u dan ook nog eens een medewerker heeft die altijd voor u klaarstaat, wilt u natuurlijk uw waardering daarvoor kunnen tonen zonder fiscaal gedoe. Wat kan er dan? Meer...
PERSONEEL
Mag ik wat drinken baas?
U heeft wel eens gehoord van de macht der grote getallen. Zeker als het gaat om het personeelsverbruik consumpties. Wat is belangrijk? Meer...