Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Arbeidsconflict in uw horecazaak, kan mediation helpen?

Uit de praktijk van alledag. Uw bedrijfsleider of u heeft een conflict met uw kok over zijn werkhouding. Het conflict ontaardt in ruzie. De kok meldt zich ziek, heel vervelend allemaal. Wat doet de arboarts bij zo’n ziekmelding? Wat doet u? Meer...

ZIEKE WERKNEMER

“Chef, ik moet van de arts de zon in ...”

Stel, uw zieke kok appt u doodleuk dat hij van de arts aan de Spaanse Costa moet herstellen van het ziek-zijn. Moet u dat pikken? Wat zei de rechter? Meer...

PERSONEEL

Kok in de kreukels, en uw schade dan?

In de wet is de mogelijkheid voor de werkgever opgenomen om verhaal te halen op een derde partij als deze verantwoordelijk is voor de arbeidsongeschiktheid van uw werknemer. Weet u hoe dit zogenaamde ‘regresrecht’ werkt? Meer...

PERSONEEL

Uw werknemer is ziek, maar werkt wel bij een ander?

Stel, uw serveerster heeft zich bij u ziek gemeld. U vermoedt dat zij tijdens haar ziekte toch werkzaam is in dat studentencafé. Zoiets kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Hoe voorkomt u zoiets? Meer...

PERSONEEL

Zieke werknemer, hoe zit het met loondoorbetaling?

Als werkgever heeft u met regelmaat te maken met zieke werknemers. Zij hoeven niet te werken, maar hebben wel andere verplichtingen. Voldoen ze daar niet aan, dan kunt u het loon opschorten of stopzetten. Hoe zit dat precies? Meer...

PERSONEEL

De kok ziek na een conflict met u. Ja dat zal wel ...

Wellicht herkent u dit wel: een werknemer meldt zich ziek en u denkt er zo het uwe van. Een voorbeeld van zo’n situatie is de werknemer die zich ziek meldt midden in een arbeidsconflict. Kunt u zo’n ziekmelding weigeren? Meer...

PERSONEEL

Twee jaar zorgen voor zieke kok?

Dat u van de wetgever als ‘poortwachter’ naar de WIA/WGA moet optreden, weet u wel. Maar wist u ook dat op dit moment steeds meer horecawerkgevers te maken krijgen met een loonsanctie? Hoe voorkomt u dit voor uw zaak? Meer...

RECHT

Uw dure kok valt uit door schuld van een ander?

Stel, uw kok is niet alleen het visiteplaatje van uw zaak, maar ook tevens de duurste kracht. Na een verkeersongeval of een knokpartij valt hij uit. Wat nu als dat gebeurt door de schuld van een ander, wat dan met úw schade? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

Ziek, beter, ziek: wat een gedoe zeg!

Uw kelner is hersteld verklaard, maar meldt zich kort daarna weer ziek. Moet u die ziekmelding serieus nemen of moet hij gewoon komen werken? Meer...

Geactualiseerd op: 03.05.2024

Meer van Indicator

indicator