Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Steeds te laat komen als reden voor ontslag op staande voet

Stel, uw barmedewerker komt structureel te laat op zijn werk. Is het mogelijk om hem op staande voet te ontslaan? Hoe gaat u te werk? Wat vond de rechter onlangs van zo’n ontslag? Meer...

PERSONEEL

Hygiëneboete NVWA: meteen ontslag voor uw kok

Uw collega krijgt boetes opgelegd vanwege slechte hygiëne in de keuken. Hij vindt dat zijn kok hiervoor verantwoordelijk is. Reden voor ontslag? Hoe gaat u te werk? Wat vond de rechter hiervan? Meer...

PERSONEEL

Ontslag op staande voet, de oplossing?

Stel, uw serveerster gooit een andere serveerster een glas wijn in het gezicht of uw kok neemt ongevraagd etenswaar mee naar huis. U wil dit gedrag aanpakken en voorkomen. Is ontslag op staande voet dan mogelijk? Meer...

PERSONEEL

Ontslag wegens slecht functioneren

Sinds 1 juli 2015 gelden er nieuwe ontslagregels, zoals u weet. Ontslag via de rechter blijkt toch veel lastiger dan gedacht. Wat nu te doen? Een update. Meer...

PERSONEEL

Een wijntje tijdens het werk? Ontslag op staande voet!

Onlangs moest een rechter zich buigen over de geldigheid van het ontslag van de sommelier van het Amstel Hotel. De sommelier was op staande voet ontslagen omdat hij op zijn werk een glas wijn had gedronken. Terecht? Meer...

PERSONEEL

Ontslag op staande voet na ‘koffiedouche’?

Stel, uw werknemer krijgt ruzie met een andere werknemer. De ruzie loopt hoog op en uiteindelijk gooit één van de werknemers koffie in het gezicht van de andere werknemer. Wat doet u? Ontslag op staande voet of toch niet? Meer...

PERSONEEL ONTSLAAN

Vertrek maar als je het niet kunt ...

U heeft het al een paar maanden aangekeken, maar u bent niet meer tevreden over hoe Gordon zijn werk verricht. U bent van mening dat hij niet functioneert en u wilt hem ontslaan. Hoe pakt u dat het beste aan? Meer...

PERSONEEL - ONTSLAG

Een te veel drinkende barman ontslaan?

Het kan even schrikken zijn als u merkt dat uw barman regelmatig te diep in het glaasje kijkt. En al helemaal als hij tijdens werktijd zelf zijn beste klant is ... Mag u hem meteen ontslaan of krijgt ú dan die kater? Wat zei de rechter? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

“High service low tolerance”?

Uw collega had een serveerster in dienst die in haar vrije tijd drugs gebruikte. Wat als dat u overkomt? Maar vooral, hoe voorkomt u toestanden? Hoe zit dat met verbieden en ‘scheiding tussen werk en privé’? Wat is handig? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

Een dranklucht bij binnenkomst

Stel, na het verstrijken van de proeftijd verschijnt uw kelner regelmatig met een flinke slok op om aan zijn dienst te beginnen. Voor u is dat onacceptabel. Hoe pakt u dat het beste aan en kunt u hem eventueel ontslaan? Meer...

Geactualiseerd op: 16.05.2024

Meer van Indicator

indicator