Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
KASBOEK
Beheer ook het kassaldo op papier
Uw fysieke kassaldo zult u ongetwijfeld wel tellen, checken en beheren. Maar in de praktijk loopt het papieren saldo (kasboek) daarmee nog weleens uit de pas. Wat kunt u tegen het einde van het jaar als dit saldo flink afwijkt van de realiteit? Meer...
OMZET
Biljarttafel in uw etablissement?
KHN en de Telegraaf startten onlangs een onderzoek in hoeverre een biljarttafel in de horeca nog wel bijdraagt aan de omzet en de winst. Waar moet u voor waken als u die omzet en winst niet onnodig wilt verspelen? Meer...
KASBOEK
Saldo van uw kasboek hoger dan hetgeen in kas zit?
Uit de halfjaarcijfers van uw adviseur blijkt dat het kassaldo op papier veel hoger is dan het saldo dat u per 30 juni aan kasgeld had. Hoe kan dit nu? Mag u het verschil zomaar afboeken? Hoe zit dat fiscaal en hoe pakt u zoiets aan? Meer...
KASADMINISTRATIE
Waar zit toch dat kasverschil in?
Ook al neemt het gebruik van pin- en creditcardbetalingen toe, er wordt in de horeca evengoed nog steeds met contant geld betaald. Saldi kasboek en kasgeld moeten overeenstemmen. Wat is handig om een kasverschil op te sporen? Meer...
KASBOEK
Digitaal kasboek, is praktisch en mág!
Dat u een kasboek moet bijhouden, weet u wel. Hoe kunt u dat noodzakelijke kwaad zo aangenaam mogelijk maken? Wat is praktisch en toegestaan? Meer...
BELASTINGCONTROLE
Mijn kas klopt toch altijd!
Ook in 2012 blijft de kasadministratie voor de fiscus een aandachtspunt bij een controle. Alleen een kasboek bijhouden is niet genoeg. Wat moet u niet vergeten? Meer...
KASADMINISTRATIE
Dagelijks vastleggen kasmutaties niet verplicht?
De fiscus is van mening dat een (horeca)ondernemer zijn kasmutaties dagelijks moet vastleggen. De Nationale ombudsman is het hiermee echter niet eens. Maar aan welke eisen moet uw administratie dan wél voldoen? Wat speelt er? Meer...
KAS - KASCONTROLE
Dat kunt u op uw vingers natellen …
Boekhouders hameren bij horecaondernemers graag op het doen van kascontroles. U vindt dat eigenlijk maar een hoop gedoe. Waarom is dat zo belangrijk? Meer...
ADMINISTRATIE
Kasboek: eens per week achter uw pc
Zoals u weet, kunt u als horecaondernemer helaas niet om een kasboek bijhouden heen. Moet dat nog steeds met de pen en ook nog dagelijks? Meer...
ADMINISTRATIE
Kas tellen is goed, controle blijft beter
De belastingcontroleur blijft ook in 2007 veel aandacht schenken aan de kasadministratie. Hoe voorkomt u trammelant met de fiscus? Wat is van belang? Meer...