Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

WEGGEEFKOSTEN

Een flesje wijn voor de stamgast om hem te behouden?

Producten weggooien of weggeven? U blijft er anders toch maar mee zitten en u investeert in de toekomst als de deuren weer opengaan. Als u kiest voor het laatste, hoe boekt u dat fiscaal voordelig? Meer...

FISCALE WINST

Kies voor maximale aftrek van uw gemengde kosten 2019

Gemengde kosten mag u maar beperkt in aftrek brengen. Daarbij heeft u een keuze hoe u de beperking bepaalt. Natuurlijk kiest u voor de voordeligste variant. Maar welke is dat in uw situatie en waar moet u voor 2019 nog meer op letten? Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Gemengde kosten, wat is uw optimum?

Voor gemengde kosten bestaan er specifieke regels inzake de aftrek. Op die regels bestaan ook weer de nodige uitzonderingen. Hoe berekent u wat voor u het fiscale optimum is en wat moet u daarbij in de gaten houden? Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Geldt de aftrekdrempel ook bij bezoek horecabeurs?

In de inkomstenbelasting bestaat er een aftrekdrempel als het gaat om reis- en verblijfkosten bij congressen, seminars, etc. Maar geldt dat ook als u over enkele weken de eerste horecabeurzen wilt gaan bezoeken? Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Update over de in aftrek beperkte kosten

Zoals u weet, zijn zakelijke kosten voor uw horecabedrijf die ook een privékarakter hebben, in aftrek beperkt. U kunt dan kiezen uit twee methodes van aftrek. De regels hieromtrent zijn aangepast per 2017. Wat moet u weten? Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Meer aftrek voor zakelijk etentje vanaf 2017

De aftrek voor zogenaamd ‘gemengde kosten’ gaat per 1 januari 2017 omhoog. En dat is gunstig, want dan betaalt de fiscus een groter deel van de rekening. Wat is het verschil en wat gaat u daarvan merken? Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Zijn dat nou representatie- of verkoopkosten?

Onderaan de streep blijven het bedrijfskosten die de winst drukken, maar fiscaal is het wel belangrijk dat de juiste kosten onder de juiste kostengroep terechtkomen, zeker daar waar het gaat om kosten die u niet voor 100% mag aftrekken. Meer...

WINSTAFTREK

Gemengde kosten bestaan ook in de horeca

De aftrek van de kosten van voedsel, drank en genotmiddelen is in principe be­­perkt tot 73,5%. Geldt dat ook voor de horeca? En voor de maaltijden die u uw personeel voorzet? Hoe doet u het goed en voorkomt u discussie met de fis­­cus? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE - BRUTOWINSTMARGE

Met glitter en glamour geserveerd …

Van presentatie en ‘het oog wilt ook wat’ weet u alles; dat is uw vak. Dus kleedt u uw gerechten, (mix)dranken, ijscoupes, etc. aan met versierselen, in uw jargon ‘garnering’, ‘garnituur’ of ‘opmaak’ genoemd. Hoe ziet dat er fiscaal uit? Meer...

Geactualiseerd op: 18.04.2024

Meer van Indicator

indicator