Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 9 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

HORECAKOSTEN

Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?

Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...

HORECAKOSTEN

Kosten maken voor uw receptenweblog?

Stel, u houdt op uw website een weblog bij waar u met regelmaat recepten op plaatst met foto’s, zodat gasten ook thuis aan de slag kunnen met uw culinaire ideeën. Dat brengt kosten met zich mee. Zijn die zomaar voor 100% aftrekbaar? Meer...

PERSONEEL

Personeelsverbruik, een grote hap uit uw loonkosten?

Uw werknemers eten ook wel eens bij u of bij een collega. Soms omdat het moet, maar soms ook omdat uw werknemers lekker bij u willen komen eten. Als u deze maaltijden betaalt, dan is de fiscale behandeling afhankelijk van de reden. Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Mag ik wat drinken, chef?

Zoals u weet, beschouwt de fiscus gratis eten en drinken graag als loon (in natura). Kunt u de dorst van werknemers ook lessen zónder fiscaal gedoe? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Happen en snappen op kosten van de fiscus?

Als ‘gastvrij’ werkgever zorgt u wellicht voor een kopje koffie op de werkplek en voor een ijsje met warm weer. Hoe gaat de fiscus om met consumpties op de werkplek? En maakt het verschil of u de nieuwe werkkostenregeling toepast? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Hongerig van de werkkostenregeling?

In de horeca komt het geregeld voor: een broodje tussendoor omdat de werknemer een lange dag heeft of een snelle maaltijd voor het begin of na afloop van de dienst. Wat gaat dat u nu kosten onder de werkkostenregeling? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Personeelsverbruik, wat met de fiscale dorst?

Uw personeel eet en drinkt tijdens werktijd op uw kosten. U doet daar niet moeilijk over: waar hard gewerkt wordt moet dat kunnen, vindt u. Maar hoe zit dat fiscaal? Profiteert de fiscus van uw gastvrije werkgeverschap? Meer...

PERSONEEL - LOONHEFFING

Een broodje aap is géén loon ...

Als horecabedrijf krijgen uw werknemers uiteraard wel eens een drankje of een maaltijd. Het verhaal doet de ronde dat een dergelijk drankje of een dergelijke maaltijd altijd loon is. Is dat waar of een broodje aap? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

Mag ik wat drinken baas?

U bent als werkgever de beroerdste niet, uw mensen mogen best iets drinken als ze dorst hebben. Die personeelsconsumpties worden fiscaal niet meer als belast loon beschouwd, zoals u weet. Tóch zijn er écht wel aandachtspunten! Meer...

Geactualiseerd op: 24.01.2020

Meer van Indicator

indicator