Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
WET- EN REGELGEVING
Mag u assistentiehonden weigeren in uw restaurant?
Stel, in uw restaurant wilt u eigenlijk liever geen gasten met honden toelaten, omdat bijv. andere gasten zich daaraan kunnen storen. Maar hoe zit dat wettelijk met assistentiehonden? Mag u assistentiehonden weigeren in uw horecazaak? Meer...
VOEDSELVEILIGHEID
Wat moet u op de menukaart aan ingrediënten vermelden?
Ingrediënten, voedingswaarden en houdbaarheid op etiketten zijn u niet onbekend. Maar hoe zit dat bij gerechten op uw menukaart? Moet u daarin bijv. vermelden dat er noten, gluten of eieren verwerkt zijn in uw receptuur? Meer...
WET- EN REGELGEVING
Een food truck beginnen is hot, maar wat zijn de regels?
U ziet dat gat in de markt ook en u wilt eveneens een food truck beginnen. Tenslotte heeft u al veel kennis in huis en in de verloren uurtjes wilt u dit er wel bij gaan doen. Maar één ding weet u nog niet: aan welke regels moet u voldoen? Meer...
COMMUNICATIE
U wordt gebeld door een journalist ...
RTL Nieuws mocht van de rechter inspectierapporten van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met naam en toenaam openbaar maken. Wat als u gebeld wordt? Meer...
VOEDSELVEILIGHEID
Mise en place inzake de allergenenwetgeving
U bent intussen wel geïnformeerd over de zogenaamde allergenenwetgeving. Maar hoe kunt u als gastronoom nou het beste uw gast informeren over aanwezige allergenen in niet-verpakt voedsel? Hoe pakt u dat aan? Meer...
VOEDSELVEILIGHEID
Hoe reageert u op voedselallergie?
Met ingang van 13 december 2014 bent u verplicht om uw gasten te informeren over mogelijke voedselallergenen in uw gerechten. Welke (re)actie wordt er van u verlangd? En waarom is die actie van u van belang? Meer...