Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

KAARTPRIJS EN BTW

Btw-verhoging doorberekenen, nog twijfel?

Meer...

BTW-TARIEF

Bent u al 9%-btw-proof?

Meer...

BTW

In 2018 betalen en in 2019 eten, gast kan 3% btw besparen

Stel, u grijpt de btw-verhoging per 2019 (van 6 naar 9%) aan om daar een actie van te maken. “Betaal nu uw diner en kom in 2019! Bespaar zo 3% btw!”, klinkt leuk toch? Maar kan het, heeft het zin en vooral mag het fiscaal zo? Meer...

BTW-TARIEF

Per 2019 6% btw naar 9%, wat moet u nu al weten?

Het zat al een tijdje in het vat, maar het lijkt erop dat de verhoging van het lage tarief per 2019 gaat plaatsvinden. Wat moet u weten en waarop kunt u de resterende vijf maanden van 2018 vooruitlopen? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Consumptie mag onbelast, maar belast wel uw winst

Dat uw personeel iets belastingvrij mag drinken tijdens werktijd, is niets nieuws. Maar dat het personeelsverbruik wel uw brutowinst(marge) verlaagt, wordt in de praktijk vaak over het hoofd gezien of geschat door de adviseur. Kan dat beter? Meer...

BRUTOWINST - GLASWERK

Nieuw bierglas, nieuwe marge?

Uw collega kreeg een nieuw type bierglas van zijn brouwerij, met meer inhoud. De bierprijs wilde hij echter niet verhogen. “Mag dat fiscaal?”, vroeg hij ons. Meer...

BRUTOWINSTMARGE

Koffie en suiker duurder. Denk aan uw marge!

Het nieuws meldde een op handen zijnde prijsstijging van koffie en suiker. Stel dat uw inkoopkosten daardoor met 8% zouden stijgen. Hoe berekent u zoiets door? Wat gebeurt er met uw (winst)marge als u niet zou doorberekenen? Meer...

BTW - IN HET NIEUWS

Btw-verhoging op komst?

Het kabinet is zich aan het buigen over de invoering van een btw-verhoging van 19% naar wellicht 20 of zelfs 21%. Welke gevolgen kan dit voor u qua brutomarge bij een controle hebben als u zoiets niet doorberekent aan uw gast? Meer...

BRUTOWINSTMARGE - BELASTINGCONTROLE

Gekort op uw korting

Steeds meer horecaondernemers geven kortingen om gasten naar hun zaak te lokken. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Waar moet u op letten bij het bepalen van uw kortingsstrategie? Ook in fiscale zin, bedoelen we dan. Meer...

OMZETBELASTING

Btw-verhoging 2009 tijdig voorbereiden?

Vanaf 2009 gaat de btw van 19% naar 20%. Het lage tarief (6%) blijft gelijk. Het lijkt nog zo ver weg, maar het vergt bij menig horecaondernemer nogal wat voorbereidingen. Wat is handig om nu al te weten als het gaat om uw prijzen? Meer...

Geactualiseerd op: 10.05.2024

Meer van Indicator

indicator