Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

HORECAKOSTEN

Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?

Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...

ADMINISTRATIE

Uw privégebruik en -verbruik 2018 goed genoeg in beeld?

Ieder jaar opnieuw dient uw boekhouder uw privégebruik vast te stellen en te corrigeren op de geboekte kosten en de verrekende voorbelasting (btw). Schatten mag, maar tellen en weten is beter voor uw marge én uw portemonnee. Dus? Meer...

BOEKHOUDING

De post privéverbruik is geen afvalbak ...

De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...

PERSONEEL

‘Het is zo druk op het terras, eet maar een hapje mee ...’

Soms kunt u gewoonweg niet anders en moet u een medewerker een natje en een droogje aanbieden als de werkomstandigheden ervoor zorgen dat hij niet naar huis kan om te eten. Hoe houdt u het ook fiscaal smakelijk voor iedereen? Meer...

EIGEN VERBRUIK

Hoeveel uit de zaak meegegeten en gedronken in 2016?

In de horeca is het gebruikelijk dat de ondernemer(s) uit de zaak mee-eten en drinken. Dit eigen verbruik moet aan het einde van het jaar worden gecorrigeerd voor de winstbelasting en de btw. Weet u of die correctie goed verloopt? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien

Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...

ADMINISTRATIE

Wat kunt u met een logboekje?

Het komt regelmatig voor dat we adviseren een logboekje bij te houden en zaken te turven. Houden veel horecaondernemers echter inmiddels wel zo’n logboekje bij? Waarom zouden ze dat doen en met welk doel? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Personeelsverbruik, wat met de fiscale dorst?

Uw personeel eet en drinkt tijdens werktijd op uw kosten. U doet daar niet moeilijk over: waar hard gewerkt wordt moet dat kunnen, vindt u. Maar hoe zit dat fiscaal? Profiteert de fiscus van uw gastvrije werkgeverschap? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

ADMINISTRATIE

Wat niet uit uw boekhouding blijkt …

Uw accountant kan zich gaan opmaken voor het samenstellen van uw jaarrapport 2007. Hij heeft toch alle stukken? Of moet u nog ergens aan denken? Meer...

Geactualiseerd op: 24.04.2024

Meer van Indicator

indicator