Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
HORECAKOSTEN
Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?
Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...
PERSONEEL
‘Het is zo druk op het terras, eet maar een hapje mee ...’
Soms kunt u gewoonweg niet anders en moet u een medewerker een natje en een droogje aanbieden als de werkomstandigheden ervoor zorgen dat hij niet naar huis kan om te eten. Hoe houdt u het ook fiscaal smakelijk voor iedereen? Meer...
PERSONEEL
Mag uw werknemer onbelast mee-eten?
Uw werknemers zien in de loop van de dag bij u een hoop lekkers voorbijkomen. Als ze langer moeten werken, wilt u hun honger best stillen. Kan daarbij ook de honger van de fiscus gestild worden zonder dat dat u de hoofdprijs kost? Meer...
WINSTAFTREK
Gemengde kosten bestaan ook in de horeca
De aftrek van de kosten van voedsel, drank en genotmiddelen is in principe beperkt tot 73,5%. Geldt dat ook voor de horeca? En voor de maaltijden die u uw personeel voorzet? Hoe doet u het goed en voorkomt u discussie met de fiscus? Meer...
PERSONEEL - MEE-ETEN
Even lunchen en bijkletsen op kosten van de zaak?
Stel, u tafelt ‘s middags na de drukke lunch samen met uw werknemers op de zaak. Dat is goed voor de sfeer en tussen de broodjes en de soep door wordt er ook nog wel eens wat zakelijks besproken. Verpest de fiscus die sfeer dan? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Happen en snappen op kosten van de fiscus?
Als ‘gastvrij’ werkgever zorgt u wellicht voor een kopje koffie op de werkplek en voor een ijsje met warm weer. Hoe gaat de fiscus om met consumpties op de werkplek? En maakt het verschil of u de nieuwe werkkostenregeling toepast? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Hongerig van de werkkostenregeling?
In de horeca komt het geregeld voor: een broodje tussendoor omdat de werknemer een lange dag heeft of een snelle maaltijd voor het begin of na afloop van de dienst. Wat gaat dat u nu kosten onder de werkkostenregeling? Meer...
PERSONEEL - LOONHEFFING
De werkkostenregeling op het menu
Vanaf 2011 gaat de werkkostenregeling in. Dat is een nieuwe manier van fiscaal omgaan met vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Hoe zit dat als u te maken heeft met maaltijden en versnaperingen voor uw mensen? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Personeelsverbruik, wat met de fiscale dorst?
Uw personeel eet en drinkt tijdens werktijd op uw kosten. U doet daar niet moeilijk over: waar hard gewerkt wordt moet dat kunnen, vindt u. Maar hoe zit dat fiscaal? Profiteert de fiscus van uw gastvrije werkgeverschap? Meer...
PERSONEEL - LOONHEFFING
Een broodje aap is géén loon ...
Als horecabedrijf krijgen uw werknemers uiteraard wel eens een drankje of een maaltijd. Het verhaal doet de ronde dat een dergelijk drankje of een dergelijke maaltijd altijd loon is. Is dat waar of een broodje aap? Meer...