Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BOEKHOUDING

Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge

Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...

ADMINISTRATIE

Uw privégebruik en -verbruik 2018 goed genoeg in beeld?

Ieder jaar opnieuw dient uw boekhouder uw privégebruik vast te stellen en te corrigeren op de geboekte kosten en de verrekende voorbelasting (btw). Schatten mag, maar tellen en weten is beter voor uw marge én uw portemonnee. Dus? Meer...

BOEKHOUDING

De post privéverbruik is geen afvalbak ...

De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...

JAARCIJFERS 2016

Ai, meer winst behaald, maar minder winstmarge, wat nu?

Stel, uw boekhouder komt met de (voorlopige) cijfers 2016 op de proppen. Hieruit blijkt dat uw winst is toegenomen ten opzichte van 2015, maar uw winstmarge gedaald. U zit niet te wachten op foute vermoedens van de fiscus. Wat nu? Meer...

HORECAKOSTEN

Non-food kan uw brutowinstmarge negatief beïnvloeden

Ingekochte hulpgrondstoffen en non-food die niet in het eindproduct worden opgenomen, kunnen uw brutowinstmarge onbedoeld verlagen. Hoe zorgt u ervoor dat de ‘inkoop’ ook echt de inkoopwaarde van uw omzet vertegenwoordigt? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

Koffie en suiker duurder. Denk aan uw marge!

Het nieuws meldde een op handen zijnde prijsstijging van koffie en suiker. Stel dat uw inkoopkosten daardoor met 8% zouden stijgen. Hoe berekent u zoiets door? Wat gebeurt er met uw (winst)marge als u niet zou doorberekenen? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

De methode om de kaartprijs te bepalen is vaak de schuldige

De belastingcontroleur heeft altijd extra oog voor de behaalde brutowinstmarges op omzetgroepen als ‘Koffie’, ‘Wijnen’, ‘Bieren’ en ‘Frisdranken’. Hij werkt vaak met gemiddelden; uw situatie kan echter verschillen. Hoe wapent u zich hiertegen? Meer...

KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE

Dat zijn ónze prijzen …

Uiteraard bepaalt u als horecaondernemer tegen welke prijs u een ‘natje of een droogje’ op de kaart zet. Toch heerst daar nog wel eens verwarring over, bij uw collega’s, maar óók bij uw klanten. Hoe zit dat juridisch en fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE

Dat is de voorraad schuld meneer de fiscus …

Een abonnee vroeg ons naar de invloed van de voorraad op de brutowinstmarge. Zijn adviseur zei namelijk dat het slechts om een winstverschuiving ging. Maar wat bedoelde die daar nou mee? Wat is wijsheid? Meer...

Geactualiseerd op: 26.04.2024

Meer van Indicator

indicator