Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
PERSONEEL
Nettoloon naar brutoloon berekenen kan duur uitpakken
In de horeca is het geen onbekende werkwijze, van nettoloon terugrekenen naar brutoloon. Dit noemt men bruteren. Daarnaast bestaat er de eindheffing die bij toepassing ook als kostbaar wordt ervaren. Welke manier kiest u? Wat is wijsheid? Meer...
PERSONEEL
Belastingvrije bonus voor uw trouwe werknemer
Het is een zwaar jaar, ook voor uw personeel. Misschien is het een idee om uw personeel eind dit jaar een extraatje te verstrekken. Hoe kan dat fiscaal zo gunstig mogelijk en wat zijn dan de voorwaarden? Meer...
BESLOTEN VENNOOTSCHAP
Meer vrije ruimte werkkostenregeling niet altijd voorkeur?
Dit jaar is de vrije ruimte in de werkkostenregeling vanwege de coronacrisis verhoogd. Dit maakt de concernregeling binnen deze regeling echter een stuk minder interessant. Hoe komt dat en wat betekent dat voor uw horecabedrijf? Meer...
WERKKOSTENREGELING
Meer ruimte voor onbelast loon
Vergoedingen en verstrekkingen kunt u belastingvrij aan uw personeel uitkeren via de werkkostenregeling. Die regeling wordt in 2020 verruimd. Hoe kunt u daar nu al op inspelen en wat scheelt dat dan? Meer...
PERSONEEL
Hoe inzetten werkkostenregeling bij het cafetariamodel?
Onlangs wezen wij u op de populariteit van het cafetariamodel. Daarop kwam een abonnee met de vraag hoe de werkkostenregeling in dat model dan ingezet kan worden. Leuker kunnen wij het niet maken, wel begrijpelijker. Meer...
PERSONEEL
Kerstpakketten bestellen, waar moet u op letten?
Een kerstpakket of een ander eindejaarsgeschenk is een goede manier om uw medewerkers te bedanken voor een jaar hard werken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat dit enorm wordt gewaardeerd. Hoe pakt u dit fiscaal slim aan? Meer...
AFTREKBARE KOSTEN
Als u kosten voor de zaak maakt
Wat met de kostenaftrek van horecaondernemers met een eenmanszaak of Vof? En kan een horeca-BV een vaste kostenvergoeding aan de DGA verstrekken? Meer...
PERSONEEL
Kok onbelast extra’s geven in de werkkostenregeling?
Stel, u heeft twee parttime koks in dienst. Hun loonsom bedraagt € 80.000,- per jaar: dat is het loon waarover bij uw werknemer verschuldigde loonheffing wordt berekend. Een hele mond vol, maar is er nog wel ruimte voor extraatjes? Meer...
PERSONEEL
Cafetariaregeling ook voor de horeca
Vanaf 2015 moet u uw vergoedingen aan uw werknemers afstemmen op de werkkostenregeling. Dat is een mooie aanleiding om gebruik te maken van de cafetariaregeling. Wat is dat precies en wat heeft uw personeel eraan? Meer...