Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

INTERNET EN VEILIGHEID

Valse e-mails met uw domeinnaam

Valse e-mails komen steeds vaker voor, zo kopten de media onlangs. Pas op dat u geen slachtoffer wordt van spoofing. Dat kunt u testen, maar hoe? Meer...

CYBERCRIME

Uw internetveiligheid zelf verbeteren

Een op de vijf (horeca)ondernemers wordt getroffen door internetcriminaliteit, aldus een recent onderzoek. Wat kunt u zelf doen om uw risico te verkleinen? Meer...

PRIVACYWETGEVING

Zwarte lijst samenstellen vereist wel enige kennis ervan

U en uw collega’s in de buurt zijn een aantal lastpakken helemaal zat. Zulke gasten zorgen voor overlast en betalen niet of slecht. U overweegt een zwarte lijst samen te stellen. Mag dat zomaar? En waarom is dat geen sinecure? Meer...

INTERNET

Veilig internetten met een goede virusscanner?

In mei 2017 werden 220.000 computers besmet met de ransomware WannaCry. U moet er toch niet aan denken dat zoiets uw horecabedrijf platlegt? Een goede virusscanner helpt, maar hoe kiest u momenteel uit het enorme aanbod? Meer...

INKOOP - INTERNET

Horeca-inkopen online, veilig?

Bestelling en betaling kunt u zakelijk steeds vaker via uw pc regelen. Maar ook cybercrime neemt toe. Wat is handig inzake veilig online zakendoen? Meer...

WET- EN REGELGEVING

Hoe rechtsgeldig is het gebruik van e-mail?

In dit digitale tijdperk werkt u als horecaondernemer waarschijnlijk ook al veel met e-mail. U verstuurt reserveringsbevestigingen, prijzen en meer via de elektronische post. Toch zitten er juridisch gezien haken en ogen aan e-mails. Meer...

WET- EN REGELGEVING

E-mail of aangetekende brief naar leverancier?

U wilt een leverancier een (belangrijke) mededeling doen. Dan is het handig dat er e-mail bestaat. Maar is dat juridisch ook altijd veilig? Of kunt u soms beter in de pen klimmen en een brief sturen? Meer...

RECHT EN INTERNET

Menu’s aanbieden via e-mail, marketing of spam?

Om uw menu-, wijn-, kamer- of spijsarrangementen te promoten, stuurt u klanten en relaties regelmatig een elektronische nieuwsbrief. Wanneer mag dat en welke voorwaarden gelden daarvoor? Meer...

HORECAKOSTEN - RECLAME

Reclame via e-mail, waar moet u op letten?

U mailt regelmatig naar uw gasten én naar mensen die uw horecabedrijf nog niet kennen. Moet u dan rekening houden met de vernieuwde ‘Code verspreiding reclame via e-mail’ die vanaf 1 januari 2012 geldt? Waar moet u op letten? Meer...

BANK

Veilig internetbankieren: waar moet u op letten?

Internetbankieren wordt ook in de horeca steeds gewoner. Maar ook oplichters proberen echter hun slag te slaan. Hoe voorkomt u fraude bij uw bankzaken zo veel mogelijk? Meer...

Geactualiseerd op: 03.05.2024

Meer van Indicator

indicator