Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Nieuwe handleiding, hoe moet u stagiairs nu verlonen?

In veel ondernemingen lopen nu stagiairs mee. Het is vaak onduidelijk hoe de vergoedingen die aan stagiairs worden betaald, verwerkt moeten worden in de loonadministratie. De Belastingdienst heeft hiervoor een nieuwe handleiding opgesteld. Meer...

CONTRACT EN VOORWAARDEN

Mondeling: nee hoor, dat zetten we liever op papier ...

Voor ingewikkelde stukken schakelt u natuurlijk een juridisch adviseur in. Maar zaken zoals afspraken met leveranciers, regelt u wellicht liever zelf. Maar dan moet u wel weten wat af te spreken. Wat is dan handig om te weten? Meer...

WET- EN REGELGEVING

Vertegenwoordiging van uw bedrijf, wat zijn de regels?

Hoe kunt u uw horecabedrijf laten vertegenwoordigen? En hoe weet u dat degene waarmee u zakendoet wel bevoegd is zaken te doen namens het andere bedrijf, zoals een leverancier bijvoorbeeld? Dit zijn de regels. Meer...

HORECAPRAKTIJK

Mag ik een offerte voor dit bruiloftsfeest?

Bij een grotere boeking of een groter project is het gebruikelijk dat klanten eerst om een offerte vragen. Hoe zit dat eigenlijk juridisch? Bent u meteen gebonden aan uw offerte of kunt u deze nog herroepen? Heeft een vrijblijvende offerte wel zin? Meer...

CONTRACT EN VOORWAARDEN

Een man een man, een woord een woord?

Een horecaondernemer ondertekende een overeenkomst niet, maar parafeerde deze alleen. Moet hij die overeenkomst nu toch nakomen? Wat zei de rechter daarover? Is uw paraaf hetzelfde waard als uw handtekening? Meer...

PERSONEEL - STAGIAIRES

Wat zijn de fiscale regels voor een keukenstagiair?

Bij het begin van het nieuwe schooljaar starten ook weer nieuwe stagiairs. Er gelden hiervoor bijzondere regels op het gebied van belastingen en sociale ze­­kerheid. Hoe past u die regels correct toe en voorkomt u een loon(na)heffing? Meer...

PERSONEEL

Praktijkstage of baan in praktijk?

Krijgt u straks een horecastagiair? Hoe voorkomt u dat de stage door de fiscus als een dienstverband wordt gezien? Wat houdt een ‘fictief dienstverband’ in? Kortom: wat is er allemaal van belang als u met een stagiair aan de slag gaat? Meer...

WET- EN REGELGEVING - CONTRACT EN VOORWAARDEN

Koeling kopen met koele offerte?

Een restaurateur vroeg een vrijblijvende offerte aan voor de aanschaf van een koeling. Hij wilde niet onverwacht geconfronteerd worden met rekenkosten en er ook niet meteen aan vastzitten. Had dat zin? Wat is een ‘vrijblijvende offerte’? Meer...

PERSONEEL

Horecamedewerkers opleiden

Wist u dat u voor bepaalde vormen van onderwijs aan uw werknemers of stagiairs flink belasting kunt besparen? Wat is interessant om te weten? Meer...

Geactualiseerd op: 26.04.2024

Meer van Indicator

indicator