Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

HORECAKOSTEN

Rondje van de zaak, betaalt de fiscus mee?

In de horeca komt het regelmatig voor dat u een drankje of hapje weggeeft. Bij de samenstelling van de jaarrekening kan dit ter sprake komen. Hoe zit het dan met de btw? Waar hangt dit vanaf en waar moet u op letten? Meer...

BTW-AANGIFTE

Btw op uitgaven aan relaties en personeel in laatste aangifte

In de laatste btw-aangifte 2019 moet u uw uitgaven aan personeelsvoorzieningen en relatiegeschenken verwerken. Hoe moet dat, wat zijn de spelregels en hoe voorkomt u dat u uzelf tekortdoet? Meer...

FACTURATIE EN BTW

Btw van 6 naar 9% in 2019, wat met die 6% uit 2018?

Ook de horeca krijgt veel te maken met facturatie (bij bedrijfsuitjes, bruiloften, op-rekening-eters). “Hoe ga ik hiermee om inzake de btw-verhoging bij prestaties uit 2018 die nog in 2019 gefactureerd moeten worden”, vroeg een lezer ons. Meer...

BTW-AFTREK

Btw op horecabestedingen, wel of niet aftrekbaar?

Onlangs ontstond er tijdens een belastingcongres wat verwarring omdat de spreker stelde dat geen enkele btw op horecabestedingen aftrekbaar is. Dat had best wat genuanceerder gekund. Welke btw is wel en welke is niet aftrekbaar? Meer...

BTW

‘Zeg patron, de btw op uw factuur klopt niet!’, wat nu?

In de drukte heeft u bij een zakelijke hotelgast abusievelijk over alle diensten 6% btw gefactureerd in plaats van 6 en 21%. Uw klant reclameert, terecht natuurlijk. Hoe lost u dat ook in fiscale zin correct op? Meer...

BTW

Welk btw-percentage bij gemengd ‘laag’ en ‘hoog’?

Het algemene btw-tarief bedraagt 21%. Op de levering van eet- en drinkwaren geldt echter een uitzondering en kan het btw-tarief van 6% van toepassing zijn. Hoe zit het nu? En wat te doen bij de verkoop van arrangementen. Meer...

ADMINISTRATIE

Een kassabon kan nu voldoende zijn

De ‘factuurvereisten’ voor de btw zijn per 2013 aangepast, zoals u weet. We kennen nu ‘vereenvoudigde factuureisen’. Moet u nog steeds om een officiële factuur vragen of is een kassabon in uw horeca-administratie ook oké? Meer...

BTW

De btw-verhoging, wat betekent dit voor u?

Per 1 oktober 2012 gaat het btw-tarief van 19% omhoog naar 21%. Voor u als horecaondernemer heeft dit ook gevolgen, maar wat zijn die gevolgen nu precies, waar zult u op moeten letten zodat u niets tekortkomt? Meer...

OMZETBELASTING

Bonnetje met btw graag!

De btw-wetgeving bij diensten is vanaf 2010 gewijzigd. Wat als een gast u na verteer om een bonnetje met btw vraagt? Bent u dat verplicht? Meer...

BELASTINGEN - OMZETBELASTING (BTW)

Ook btw over doorberekende kosten?

Stel, voor een bruilofsfeest van uw klant moet u kosten maken die u doorberekent (bloemen, muziek, catering etc.). Wanneer kunt u die factureren zonder btw in rekening te brengen? Of moet u altijd btw in rekening brengen? Meer...

Geactualiseerd op: 18.04.2024

Meer van Indicator

indicator