Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Waardering van maaltijden bij mee-eters ...

De waardering van maaltijden blijft een hot item, want onlangs moest de rechter zich wederom uitspreken hierover. Deze keer ging het om het lager zijn van de daadwerkelijke kosten dan het fiscale forfait van € 3,35 per maaltijd. Wat dan? Meer...

HORECAKOSTEN

Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?

Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...

HORECAKOSTEN

Kosten maken voor uw receptenweblog?

Stel, u houdt op uw website een weblog bij waar u met regelmaat recepten op plaatst met foto’s, zodat gasten ook thuis aan de slag kunnen met uw culinaire ideeën. Dat brengt kosten met zich mee. Zijn die zomaar voor 100% aftrekbaar? Meer...

PERSONEEL

Personeelsverbruik, een grote hap uit uw loonkosten?

Uw werknemers eten ook wel eens bij u of bij een collega. Soms omdat het moet, maar soms ook omdat uw werknemers lekker bij u willen komen eten. Als u deze maaltijden betaalt, dan is de fiscale behandeling afhankelijk van de reden. Meer...

PERSONEEL

Fiscaalvriendelijk kerstborrelen

U wilt uw medewerkers na een jaar hard werken tussen Kerstmis en Nieuwjaar verwennen met een natje en een droogje. Hoe doet u dat dan zó dat de fiscus er lekker aan meebetaalt? En wat als het eten ook een leermoment is? Meer...

PERSONEEL

Een culinair dankjewel, ook fiscaal?

Stel, u wilt uw zomerhulp of uw jubilaris bij het uit dienst treden bedanken met een etentje. Hoe zorgt u ervoor dat de fiscus niet ook een vorkje meeprikt? Meer...

PERSONEEL - LOONHEFFING

Uw werknemer slimmer op kosten van de fiscus

Stel, u heeft een werknemer die u naar een cursus wilt laten gaan. Bijvoorbeeld om iets meer over wijnen te leren of naar een cursus over koffie. U wilt dat ook nog wel betalen. Hoe zit dat dan belastingtechnisch? Is dat dan ‘loon’? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Happen en snappen op kosten van de fiscus?

Als ‘gastvrij’ werkgever zorgt u wellicht voor een kopje koffie op de werkplek en voor een ijsje met warm weer. Hoe gaat de fiscus om met consumpties op de werkplek? En maakt het verschil of u de nieuwe werkkostenregeling toepast? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Personeelsverbruik, wat met de fiscale dorst?

Uw personeel eet en drinkt tijdens werktijd op uw kosten. U doet daar niet moeilijk over: waar hard gewerkt wordt moet dat kunnen, vindt u. Maar hoe zit dat fiscaal? Profiteert de fiscus van uw gastvrije werkgeverschap? Meer...

PERSONEEL - LOONHEFFING

Een broodje aap is géén loon ...

Als horecabedrijf krijgen uw werknemers uiteraard wel eens een drankje of een maaltijd. Het verhaal doet de ronde dat een dergelijk drankje of een dergelijke maaltijd altijd loon is. Is dat waar of een broodje aap? Meer...

Geactualiseerd op: 01.05.2024

Meer van Indicator

indicator