Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

CORONAMAATREGELEN

Gebruikersheffing OZB restaurant ondanks coronasluiting?

Begin 2021 kon u uw restaurant vanwege corona niet openen. Maar is een aanslag gebruikersheffing onroerendezaakbelasting (OZB) dan wel gerechtvaardigd? Wat vond de rechter en waar hangt dit van af? Meer...

PERSONEEL

Hygiëneboete NVWA: meteen ontslag voor uw kok

Uw collega krijgt boetes opgelegd vanwege slechte hygiëne in de keuken. Hij vindt dat zijn kok hiervoor verantwoordelijk is. Reden voor ontslag? Hoe gaat u te werk? Wat vond de rechter hiervan? Meer...

WOZ-WAARDE

WOZ-waarde horecapand lager door coronacrisis?

De horeca wordt ongekend hard geraakt door de coronacrisis, alle goedbedoelde steunmaatregelen ten spijt. Maar heeft de coronacrisis ook gevolgen voor de WOZ-waarde van uw horecapand? Wat vond de rechter onlangs? Meer...

PERSONEEL

Wat als uw kok de coronaregels aan zijn laars lapt?

Als restaurateur doet u er alles aan om dat kleine beetje dat u nog mag, zo veilig mogelijk te doen. U heeft uw medewerkers dan ook heldere corona-instructies gegeven. Gelden deze ook buiten het werk? En als zij dat niet doen? Meer...

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Lager gebruikelijk loon dga door coronacrisis?

De coronacrisis hakt er flink in, zeker in bepaalde sectoren. Dit roept de vraag op of u als dga uw loon uit de BV zomaar mag verlagen. Zo voorkomt u immers loon dat feitelijk niet door uw onderneming kan worden uitbetaald. Hoe zit dat? Meer...

PERSONEEL

Verplicht op slot, wat met de afgesproken werkuren?

Door de coronamaatregelen zijn de deuren van de meeste horeca gesloten. Maar wat met het recht van uw werknemer op loon over de afgesproken arbeidsduur? Meer...

CAO

Cao Contractcatering of horeca-cao?

In de horecasector is niet alleen de horeca-cao relevant. Tijdens de coronacrisis zijn (contract)cateringactiviteiten toegestaan, maar zijn de meeste andere horeca-activiteiten verboden. Hoe zit het dan met de cao’s voor horeca en catering? Meer...

PERSONEEL

Wat met uw oproepkrachten tijdens de coronaperikelen?

Door de sluiting van uw horecabedrijf is er geen werk meer voor oproepkrachten, dus worden zij niet meer opgeroepen. Wat betekent dit voor het loon van de oproepkracht? Moet u dat nu wel of niet doorbetalen? Wat zegt de horeca-cao? Meer...

PERSONEEL

Vakantieplanning werknemers en corona

Uw werknemer heeft een vakantie met u afgesproken van 14 dagen. Kan hij van deze vakantie afzien vanwege de coronacrisis? Mag hij afreizen naar risicogebieden? Als het straks hoogseizoen is, kunt u dan afzien van deze vakantie? Meer...

PERSONEEL - VEILIGHEID

Aansprakelijk voor ongeval tijdens bedrijfsfeestje?

Stel, een van uw terrasmedewerkers overkomt een ongeval tijdens een bedrijfsfeestje of -uitje. Bent u dan als werkgever aansprakelijk? Wat heeft onze hoogste rechter onlangs beslist over een ongeval bij een collega? Wat is raadzaam? Meer...

Geactualiseerd op: 24.04.2024

Meer van Indicator

indicator