Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 7 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

LOKALE HEFFINGEN

Soms geen gebruikersheffing verschuldigd door verplichte horecasluiting tijdens corona

Als gebruiker van een niet-woning bent u voor de onroerendezaakbelasting ook gebruikersheffing verschuldigd. Maar geldt dat ook als u uw horecapand niet kon gebruiken vanwege corona? Wat vond de rechter hier verrassend genoeg van? Meer...

PERSONEEL

Personeelstekort oplossen: aanbrengpremie medewerker

Door corona kampen veel horecaondernemers met een tekort aan personeel. Stel, u wilt medewerkers een premie betalen als zij een nieuwe collega aanbrengen. Hoe werken zulke acties uit in fiscale zin? Waarop moet u letten? Zijn er alternatieven? Meer...

KREDIETWAARDIGHEID

Hoe kredietwaardig is uw klant?

Hoe weet u of de zakelijke klant met wie u zakendoet kredietwaardig is? Dat is een vraag waar veel ondernemers nu mee te maken hebben. Wat kunt u doen? Meer...

WOZ-WAARDE

WOZ-waarde horecapand lager door coronacrisis?

De horeca wordt ongekend hard geraakt door de coronacrisis, alle goedbedoelde steunmaatregelen ten spijt. Maar heeft de coronacrisis ook gevolgen voor de WOZ-waarde van uw horecapand? Wat vond de rechter onlangs? Meer...

PERSONEEL

Op zoek naar horecapersoneel via LinkedIn?

Het is niet altijd gemakkelijk om aan goed horecapersoneel te komen. Er wordt daarom in de horeca steeds meer gebruikgemaakt van LinkedIn als vacaturesite. Is dat ook iets voor u? En wat kost dat dan? Meer...

PERSONEEL - BELEID

Wat nou, aan de haal met mijn gasten?

Uw kok besluit om een eigen eetzaak te beginnen. Da’s mooi voor hem, totdat u ontdekt dat hij daarvoor uw vaste gasten benadert. Heeft u dan een concurrentiebeding nodig om iets te kunnen doen? Kunt u dat voorkomen? Meer...

Geactualiseerd op: 31.05.2024
indicator