Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

WEGGEEFKOSTEN

Een flesje wijn voor de stamgast om hem te behouden?

Producten weggooien of weggeven? U blijft er anders toch maar mee zitten en u investeert in de toekomst als de deuren weer opengaan. Als u kiest voor het laatste, hoe boekt u dat fiscaal voordelig? Meer...

HORECAKOSTEN

Rondje van de zaak, betaalt de fiscus mee?

In de horeca komt het regelmatig voor dat u een drankje of hapje weggeeft. Bij de samenstelling van de jaarrekening kan dit ter sprake komen. Hoe zit het dan met de btw? Waar hangt dit vanaf en waar moet u op letten? Meer...

HORECAKOSTEN

Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?

Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...

HORECAKOSTEN

Kosten maken voor uw receptenweblog?

Stel, u houdt op uw website een weblog bij waar u met regelmaat recepten op plaatst met foto’s, zodat gasten ook thuis aan de slag kunnen met uw culinaire ideeën. Dat brengt kosten met zich mee. Zijn die zomaar voor 100% aftrekbaar? Meer...

BOEKHOUDING

De post privéverbruik is geen afvalbak ...

De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...

HORECAKOSTEN

Nootjes op de bar representatief of verkoopbevorderend?

Zoals u weet, is de gemengde kostenaftrek per 2017 gestegen van 73,5 naar 80% voor ondernemers in de inkomstenbelasting. Dus het is belangrijk om te weten welke kosten hieronder vallen en welke niet. Lees verder! Meer...

WINSTAFTREK

Gemengde kosten bestaan ook in de horeca

De aftrek van de kosten van voedsel, drank en genotmiddelen is in principe be­­perkt tot 73,5%. Geldt dat ook voor de horeca? En voor de maaltijden die u uw personeel voorzet? Hoe doet u het goed en voorkomt u discussie met de fis­­cus? Meer...

BELASTINGCONTROLE - WEGGEVERTJES

Weggeven aan uw gasten, niet aan de fiscus

In de horeca is het heel normaal eens een drankje weg te geven. Hoe zit dit echter fiscaal? Mag u de kosten daarvan aftrekken? En hoe zit het met de btw? Waar moet u bij dit soort kosten op letten om moeilijkheden te voorkomen? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

Mag ik wat drinken baas?

U bent als werkgever de beroerdste niet, uw mensen mogen best iets drinken als ze dorst hebben. Die personeelsconsumpties worden fiscaal niet meer als belast loon beschouwd, zoals u weet. Tóch zijn er écht wel aandachtspunten! Meer...

Geactualiseerd op: 13.05.2024

Meer van Indicator

indicator