Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op relevantiechecked datum

PERSONEEL

Hygiëneboete NVWA: meteen ontslag voor uw kok

Uw collega krijgt boetes opgelegd vanwege slechte hygiëne in de keuken. Hij vindt dat zijn kok hiervoor verantwoordelijk is. Reden voor ontslag? Hoe gaat u te werk? Wat vond de rechter hiervan? Meer...

PERSONEEL

Ontslag op staande voet, de oplossing?

Stel, uw serveerster gooit een andere serveerster een glas wijn in het gezicht of uw kok neemt ongevraagd etenswaar mee naar huis. U wil dit gedrag aanpakken en voorkomen. Is ontslag op staande voet dan mogelijk? Meer...

ARBEIDSOVEREENKOMST

Kunt u een jaarcontract tussentijds opzeggen?

Een abonnee wilde het contract voor bepaalde tijd van zijn kok tussentijds opzeggen, omdat uw collega na een tijdje toch niet tevreden was over het functioneren. “Mag dat wel?”, vroeg hij ons. Daarom meteen een update. Meer...

ONTSLAG

Niet geslaagd, geen baan meer?

Een lezer stelde ons de volgende vraag: Ik wil binnenkort een kok in dienst nemen. Omdat hij soms alleen in de zaak zal moeten staan, wil ik dat hij zijn diploma ‘Sociale hygiëne’ haalt. Kan ik hem ontslaan als hij dit diploma niet haalt? Meer...

PERSONEEL

Wanneer en hoe een werknemer per direct ontslaan?

U mag een werknemer met een lopend arbeidscontract niet zomaar ontslaan. Wat nu als het gedrag van uw medewerker in uw horecabedrijf zodanig is dat van u niet verlangd kan worden hem nog langer in dienst te houden? Meer...

PERSONEEL

Finale kwijting, klaar met alle gezeur?

U wilt afscheid nemen van uw kok en na enig overleg gaat hij daarmee akkoord. U heeft geen UWV Werkbedrijf of kantonrechter nodig, maar u ontbindt de overeen­komst ‘met wederzijds goedvinden’. U bent van alles af. Of toch niet? Meer...

PERSONEEL

Mij bedreigen? Dan eruit!

Het zal u maar overkomen; één van uw medewerkers is het niet met u eens en bedreigt u. Hier kan maar op één manier op gereageerd worden, namelijk door het geven van een ontslag op staande voet. Wat zei de rechter daar laatst over? Meer...

PERSONEEL

Zo bezoedel je m’n goede naam!

Extreem, maar het overkwam wel een hoteleigenaar: een leerling-kok speelde mee in een erotische film. De werkgever vond dat dit de goede naam van zijn hotel bezoedelde en ontsloeg haar op staande voet. Klaar, of toch niet? Meer...

PERSONEEL - BELEID

Wat nou, aan de haal met mijn gasten?

Uw kok besluit om een eigen eetzaak te beginnen. Da’s mooi voor hem, totdat u ontdekt dat hij daarvoor uw vaste gasten benadert. Heeft u dan een concurrentiebeding nodig om iets te kunnen doen? Kunt u dat voorkomen? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

Je hebt nog uren in te halen voordat je vertrekt …

Sinds de nieuwe horeca-cao van Koninklijk Horeca Nederland is het begrip ‘min-uren’ in het leven geroepen. Wat moet u weten en doen als uw werknemer minder uren heeft gewerkt dan met hem contractueel werd afgesproken? Meer...

Geactualiseerd op: 26.04.2024

Meer van Indicator

indicator