Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
PERSONEEL
“Een fiets als men bij ons in dienst komt of als aanbrengpremie ...”
Werkgevers zitten te springen om goed personeel, maar dat is schaars. Misschien kunt u een potentiële werknemer over de streep trekken met een nieuwe fiets? Is dat ook fiscaal aantrekkelijk en hoe pakt u dat dan aan? Meer...
PERSONEEL
Nettoloon naar brutoloon berekenen kan duur uitpakken
In de horeca is het geen onbekende werkwijze, van nettoloon terugrekenen naar brutoloon. Dit noemt men bruteren. Daarnaast bestaat er de eindheffing die bij toepassing ook als kostbaar wordt ervaren. Welke manier kiest u? Wat is wijsheid? Meer...
PERSONEEL
Loop in 2018 geen WKR-voordeel mis
In de praktijk zien we dat niet alle werkgevers optimaal gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). Loopt u hier in 2018 wellicht ook voordeel mis? Meer...
PERSONEEL
Kerstpakketten bestellen, waar moet u op letten?
Een kerstpakket of een ander eindejaarsgeschenk is een goede manier om uw medewerkers te bedanken voor een jaar hard werken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat dit enorm wordt gewaardeerd. Hoe pakt u dit fiscaal slim aan? Meer...
PERSONEEL
Kleine attenties waren toch altijd belastingvrij?
Onder de werkkostenregeling zijn kleine attenties voor uw personeel belastingvrij te verstrekken. Maar wat nu als u deze attenties verstrekte terwijl u de werkkostenregeling nog niet toepaste? Wat besliste de rechter onlangs? Meer...
PERSONEEL - LOONHEFFING
Uw werknemer slimmer op kosten van de fiscus
Stel, u heeft een werknemer die u naar een cursus wilt laten gaan. Bijvoorbeeld om iets meer over wijnen te leren of naar een cursus over koffie. U wilt dat ook nog wel betalen. Hoe zit dat dan belastingtechnisch? Is dat dan ‘loon’? Meer...
PERSONEEL
Fiscaal swingend 2011 in met livemuziek
Stel, u huurt nieuwjaarsnacht artiesten in, bijvoorbeeld muzikanten of dj’s. U draagt loonheffing voor hen af. Hoe zit dat straks onder de werkkostenregeling? Heeft de fiscus nu weer nieuwe noten op zijn zang of blijft alles bij het oude? Meer...
PERSONEEL
We konden deze zomer op je rekenen, bedankt …
Het is hard werken in de horeca, daar weet u alles van. Als u dan ook nog eens een medewerker heeft die altijd voor u klaarstaat, wilt u natuurlijk uw waardering daarvoor kunnen tonen zonder fiscaal gedoe. Wat kan er dan? Meer...