Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op relevantiechecked datum

PERSONEEL

“Een fiets als men bij ons in dienst komt of als aanbrengpremie ...”

Werkgevers zitten te springen om goed personeel, maar dat is schaars. Misschien kunt u een potentiële werknemer over de streep trekken met een nieuwe fiets? Is dat ook fiscaal aantrekkelijk en hoe pakt u dat dan aan? Meer...

PERSONEEL

Personeelsuitje, hoe verwerkt u dat voor de loonheffing?

Veel werkgevers organiseren jaarlijks een personeelsuitje voor hun werknemers. Een veelgestelde vraag is hoe dit in de loonadministratie verwerkt moet worden. Moeten u of uw werknemers hierover belasting betalen? Waar moet u op letten? Meer...

ONTSLAG

Niet geslaagd, geen baan meer?

Een lezer stelde ons de volgende vraag: Ik wil binnenkort een kok in dienst nemen. Omdat hij soms alleen in de zaak zal moeten staan, wil ik dat hij zijn diploma ‘Sociale hygiëne’ haalt. Kan ik hem ontslaan als hij dit diploma niet haalt? Meer...

PERSONEEL

Kok onbelast extra’s geven in de werkkostenregeling?

Stel, u heeft twee parttime koks in dienst. Hun loonsom bedraagt € 80.000,- per jaar: dat is het loon waarover bij uw werknemer verschuldigde loonheffing wordt berekend. Een hele mond vol, maar is er nog wel ruimte voor extraatjes? Meer...

LOONHEFFING

Kerstwijntje voor zakelijke relaties?

Meer...

PERSONEEL

Wie betaalt de studiekosten?

Marieke heeft een aantal prijzige opleidingen gevolgd. U heeft de kosten betaald omdat de opleiding voor uw horecazaak belangrijk is. Hoe zorgt u ervoor dat Marieke de studiekosten moet terugbetalen als ze bijv. elders gaat werken? Meer...

PERSONEEL - MEE-ETEN

Even lunchen en bijkletsen op kosten van de zaak?

Stel, u tafelt ‘s middags na de drukke lunch samen met uw werknemers op de zaak. Dat is goed voor de sfeer en tussen de broodjes en de soep door wordt er ook nog wel eens wat zakelijks besproken. Verpest de fiscus die sfeer dan? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Hongerig van de werkkostenregeling?

In de horeca komt het geregeld voor: een broodje tussendoor omdat de werknemer een lange dag heeft of een snelle maaltijd voor het begin of na afloop van de dienst. Wat gaat dat u nu kosten onder de werkkostenregeling? Meer...

PERSONEEL

Een cadeautje en de werkkostenregeling

Door de ‘werkkostenregeling’ gaat er het nodige veranderen in de loonheffing. Wat bijvoorbeeld met betrekking tot geschenken en cadeautjes? Kan dat nog steeds fiscaalvriendelijk met toepassing van de werkkostenregeling? Meer...

RECHT

Over smaak valt te twisten

Uw serveerster verschijnt op haar werk met piercings of excentrieke kleding. U bent hier niet van gecharmeerd. Kunt u er wat aan doen? Meer...

Geactualiseerd op: 22.04.2024

Meer van Indicator

indicator