Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
E-MAILGEBRUIK
Houd uw gasten op de hoogte binnen de privacywetgeving
Het is makkelijker om tevreden klanten terug te laten komen, dan om nieuwe klanten te werven. Dus stuurt u ze van tijd tot tijd een e-mail met aanbiedingen, recepten, de nieuwe menukaart, enz. Hoe doet u dat zo slim mogelijk? Meer...
PRIVACYWETGEVING
Veilig e-mailen, ook voor u als horecaondernemer
De nieuwe privacywet (AVG) die gaat over de bescherming van persoons-gegevens, heeft ook gevolgen voor de manier waarop u e-mailt. Hoe zit dat en wat moet u doen? Of wordt die soep niet zo heet gegeten? Meer...
WET- EN REGELGEVING
E-mailadres aan gast vragen altijd oké?
Uw collega vraagt zich af of hij met het oog op de nieuwe privacywet (AVG) zijn gasten om een e-mailadres mag vragen. Hoe zit dat? Meer...
INTERNET EN RECHT
Slim en vooral correct e-mailadressen verzamelen
U wilt graag met uw gasten een relatie onderhouden en hen van tijd tot tijd leuke tips, recepten en aanbiedingen sturen. Dan moet u natuurlijk wel hun e-mailadressen hebben. Hoe verzamelt u die slim en vooral juridisch correct? Meer...
DIGITAAL ONDERNEMEN
Als restaurant of hotel een eigen digitale nieuwsbrief?
Steeds vaker geven bijv. hotels en resorts een eigen digitale nieuwsbrief uit voor hun stamgasten. Zo blijven ze op de hoogte van ‘last minutes’ en acties. Hoe verstuurt u zo’n nieuwsbrief zo eenvoudig mogelijk en waarop moet u letten? Meer...
HORECAKOSTEN
Hoeveel respons op uw ‘tafeltje voor vier’-actie?
U heeft de e-mailadressen van vaste klanten verzameld en biedt ze nu een speciale stamgastenactie aan: een tafel voor vier, één couvert gratis. Kunt u meten wat de respons is? Zo ja, wat heeft u daar eigenlijk aan? Meer...
RECHT EN INTERNET
Menu’s aanbieden via e-mail, marketing of spam?
Om uw menu-, wijn-, kamer- of spijsarrangementen te promoten, stuurt u klanten en relaties regelmatig een elektronische nieuwsbrief. Wanneer mag dat en welke voorwaarden gelden daarvoor? Meer...
WET- EN REGELGEVING - RECLAME
Wijnarrangement per e-mail spam?
Stuurt u bijv. wijnarrangementen waarin u uw wijnen onder de aandacht brengt of maakt u reclame die het imago van uw horecabedrijf versterken? Dan worden deze als spam aangemerkt. Wat zijn de regels en wat zijn de sancties? Meer...
VAN HOREN ZEGGEN
Kink in de kabel(krant)?
De feestdagen staan weer voor de deur. Om uw feestmenu onder de aandacht te brengen in uw omgeving, overweegt u te investeren in een advertentie. Een collega attendeerde u op de kabelkrant. Wat is wijsheid? Meer...