Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op relevantiechecked datum

PERSONEEL

Nettoloon naar brutoloon berekenen kan duur uitpakken

In de horeca is het geen onbekende werkwijze, van nettoloon terugrekenen naar brutoloon. Dit noemt men bruteren. Daarnaast bestaat er de eindheffing die bij toepassing ook als kostbaar wordt ervaren. Welke manier kiest u? Wat is wijsheid? Meer...

PERSONEEL

Belastingvrije bonus voor uw trouwe werknemer

Het is een zwaar jaar, ook voor uw personeel. Misschien is het een idee om uw personeel eind dit jaar een extraatje te verstrekken. Hoe kan dat fiscaal zo gunstig mogelijk en wat zijn dan de voorwaarden? Meer...

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Meer vrije ruimte werkkostenregeling niet altijd voorkeur?

Dit jaar is de vrije ruimte in de werkkostenregeling vanwege de coronacrisis verhoogd. Dit maakt de concernregeling binnen deze regeling echter een stuk minder interessant. Hoe komt dat en wat betekent dat voor uw horecabedrijf? Meer...

WERKKOSTENREGELING

Meer ruimte voor onbelast loon

Vergoedingen en verstrekkingen kunt u belastingvrij aan uw personeel uitkeren via de werkkostenregeling. Die regeling wordt in 2020 verruimd. Hoe kunt u daar nu al op inspelen en wat scheelt dat dan? Meer...

PERSONEEL

Hoe inzetten werkkostenregeling bij het cafetariamodel?

Onlangs wezen wij u op de populariteit van het cafetariamodel. Daarop kwam een abonnee met de vraag hoe de werkkostenregeling in dat model dan ingezet kan worden. Leuker kunnen wij het niet maken, wel begrijpelijker. Meer...

PERSONEEL

Kerstpakketten bestellen, waar moet u op letten?

Een kerstpakket of een ander eindejaarsgeschenk is een goede manier om uw medewerkers te bedanken voor een jaar hard werken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat dit enorm wordt gewaardeerd. Hoe pakt u dit fiscaal slim aan? Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Als u kosten voor de zaak maakt

Wat met de kostenaftrek van horecaondernemers met een eenmanszaak of Vof? En kan een horeca-BV een vaste kostenvergoeding aan de DGA verstrekken? Meer...

PERSONEEL

Kok onbelast extra’s geven in de werkkostenregeling?

Stel, u heeft twee parttime koks in dienst. Hun loonsom bedraagt € 80.000,- per jaar: dat is het loon waarover bij uw werknemer verschuldigde loonheffing wordt berekend. Een hele mond vol, maar is er nog wel ruimte voor extraatjes? Meer...

PERSONEEL

Cafetariaregeling ook voor de horeca

Vanaf 2015 moet u uw vergoedingen aan uw werknemers afstemmen op de werkkostenregeling. Dat is een mooie aanleiding om gebruik te maken van de cafetariaregeling. Wat is dat precies en wat heeft uw personeel eraan? Meer...

Geactualiseerd op: 26.04.2024

Meer van Indicator

indicator