Meest recente adviezen
Zoekresultaat: 53372 adviezen
PRIVé
Beleggingshypotheek onder de loep
Sinds een aantal jaren is de beleggingshypotheek ook bij horecaondernemers zeer in trek. Maar na de huidige koersdalingen zijn veel mensen geconfronteerd met de negatieve risico’s. Dus toch maar geen beleggingshypotheek? Meer...
HET OVERKWAM UW COLLEGA
Horecapand in het nieuw gestoken
Een collega-horecaondernemer ging het door hem gehuurde horecapand fors veranderen. Er kwam een nieuwe voorpui, ander interieur, modern plafond, enz. Toen bleek dat zijn huurbaas het daar niet mee eens was. Wat te doen? Meer...
PERSONEEL
Vogelvrij tijdens de proeftijd?
Waar moet u als horecaondernemer op letten als u een proeftijd overeenkomt met een werknemer? Kunt u de werknemer altijd zonder gevolgen ontslaan in de proeftijd? Meer...
OUDEDAGSVOORZIENING
Nu nog belastingvoordeel
In bepaalde gevallen kunt u nu nog met een lijfrentepremie profiteren van maximaal 60% belastingvoordeel. Hoe zit dat en wanneer moet dat geregeld zijn? Meer...
PROCEDURE
Doe-het-zelf procederen
Veel horecaondernemers hebben nogal wat koudwatervrees om zelf hun zaak voor de rechter te bepleiten. Maar zeker bij kwesties waar vak- of branchekennis een grote rol speelt, zou u prima zelf de procedure kunnen voeren. Hoe dan? Meer...
BELASTINGEN
Hoe heet wordt de fiscale soep gegeten?
Er zijn nieuwe belastingregels per 2001 voor als uw personeel een maaltijd mee-eet. Waar moet u op attent zijn, zodat de fiscus de eetlust niet gaat bederven? Waar hebben klanten die zakelijk bij u eten soms mee te maken? Meer...
ONLINE ONDERNEMEN
Een klein winkeltje of een grote zaak beginnen?
Verkoop op het internet integreren in uw zaak is geen kwestie van alles of niets. U kunt het heel simpel houden en geleidelijk uitbouwen. Waar moet u rekening mee houden? Meer...
EVENEMENTEN
Een lege zaal…
Stel u voor, u organiseert een duur evenement en nodigt een heleboel klanten uit. Die antwoorden massaal dat ze zullen komen en op de avond zelf is de zaal maar voor een kwart gevuld… Meer...