Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Arbeidsconflict in uw horecazaak, kan mediation helpen?

Uit de praktijk van alledag. Uw bedrijfsleider of u heeft een conflict met uw kok over zijn werkhouding. Het conflict ontaardt in ruzie. De kok meldt zich ziek, heel vervelend allemaal. Wat doet de arboarts bij zo’n ziekmelding? Wat doet u? Meer...

PERSONEEL

U wordt beschuldigd van seksuele intimidatie, wat nu?

Stel, u heeft onlangs uw serveerster ontslagen omdat zij telkens te laat kwam op haar werk. Echter, na dit ontslag beschuldigt zij u van seksuele intimidatie. Zij schrijft dit tot overmaat van ramp ook nog op haar Facebookaccount. Wat nu? Meer...

PERSONEEL

Studiekosten laten terugbetalen, mag dat altijd?

De kosten van scholing van werknemers worden vaak door u als werkgever betaald. U wilt dan wel voorkomen dat de werknemer met zijn diploma vertrekt naar uw concurrent en u met de kosten blijft zitten. Wat zijn de mogelijkheden? Meer...

PERSONEEL

Stoppen voordat er begonnen is …

Stel, u maakt een arbeidscontract op voor bepaalde tijd mét een proeftijd. Na ondertekening krijgt u spijt. Mag u die proeftijd nu gebruiken om de beoogde samenwerking te stoppen als uw werknemer nog niet heeft gewerkt? Meer...

WET- EN REGELGEVING

Ik betaal die schade niet!

Er is door uw personeel al een paar keer schade aangebracht aan uw spullen. Ook bij uw gasten is eerder schade aangericht. U wilt dat uw personeel zich verantwoordelijker gaat gedragen. Kunt u schade op uw personeel verhalen? Meer...

INROOSTEREN

Ik wil niet meer met de kerst werken!

Vanaf november begint het gedoe weer: u roostert uw team tijdig voor de kerstdagen in, zoals in andere jaren. Maar nu wil men wel eens vrij zijn met de kerst. Het is alleen zo dat u maar één kok heeft … Wat nu? Moet u dan sluiten? Meer...

PERSONEEL - BELEID

Eerst onze spullen terug, dan pas krijg je je geld …

Uw kok verlaat boos uw zaak en neemt ontslag. U stemt in met het ontslag. Hij krijgt echter nog geld (eindafrekening), maar u wilt dat pas uitbetalen als hij uw spullen (keukenmessen, bedrijfskleding, etc.) inlevert. Mag u dit verrekenen? Meer...

NIEUW PERSONEEL

‘Ik kan van alles’ wordt gewaardeerd …

U wilt een keukenmedewerker aannemen die voor u eigenlijk heel breed inzetbaar moet zijn, dus ook wat afwas, bediening, terraswerk en schoonmaak. U stoeit met de functiecategorie? Wat is dan handig om te weten? Meer...

PERSONEEL

Oei, uw kelner betrapt met een sigaretje ...

Stel, uitgerekend bij een controle van de VWA wordt uw kelner rokend aangetroffen op het toilet. Maar in plaats van dat uw werknemer op de bon wordt geslingerd, krijgt ú een bon van € 300,-. Kunt u die op uw werknemer verhalen? Meer...

PERSONEEL

Kook jij maar een standje lager …

Uw souschef functioneert al een tijd slecht. U probeerde al van alles, maar niets hielp. Als dat zo doorgaat kost u dat klandizie! U wilt de functie wijzigen in die van zelfstandig werkend kok (met behoud van salaris). Wat vond de rechter? Meer...

Geactualiseerd op: 30.04.2024

Meer van Indicator

indicator